cookieChoices = { }

Friday, November 20, 2009

BUAT KARpet sendiri ( part 2)

Salam semua... hehee walaupun follower takde.. kisah pe aku..aku suka suka..kraf my heart.. aku dan seni tak dapat dipisahkan...
sapa la nak baca sbb pe... aku duk letak bamba tapi aku tak letak cara cara..jual pun idak.. takpe la.. sesapa yg berminat boleh tinggal note.. sat lagi teman tolong dapaykan barang barang kalau korang berminat dgn pe je yg ada kat dlm blog teman nii.. nak baut bunga baldu ke apa kee teman boleh tolong beli dan ajarkan.. bukan susah kaalu dah minat tuu... barang pun tak le mahal sgt...
contoh bunga baldu..satu meter 45 inc kain kosnya rm10 boleh dapay lebih kurang 50 pcs bunga ooooo...cuma kena bazir tenaga dan masa korang..
pastinya ade minat semua ok...

so today setelah aku yng tetap sibuk dgn anak kecik ni..aku kembali lagi dgn project kraff yg lama aku tak update kan...
jeng jeng jengg...







Ni lak gambaran dari belakang hasil benang yg dikait..sebijik macam karpet kat umah kita



Ni lak barang barangnya yang diperlukan.. benang yg nak kait tu dah digunting siap siap... tinggal kait jeee.
yg jarum tu satu jee macam mata kail..senang je nak buat nii cuma ambik masa skittt





Ni base gambar POHH yg siap lukis atas jaring yg nak dikaitkan...

nanti kalau dah siap aku poskan laieee . gambar complete punya.

7 comments:

  1. salam dear..mna nk dptkan barang mcm ne ye...huhu..cam best je kan..hikhikhihk..

    ReplyDelete
  2. leh email sy nnti tak? sofeakhaira@gmail.com

    ReplyDelete
  3. salam
    sebenarnya ramai yang personala email bertanya kat mana nak beli barang ni semua. Ok.. kalau kat kedai biasanya di kedai yang jual alatan kraf. Mereka akan jual peralatan ini. kedai alatan kraff dan menjahit mungkin juga ada. cuba tanya.

    ReplyDelete
  4. ya Allah..rajinnya akak nak siapkannya..sronok jejalan kt belog akak..saya org baru..jgn lupa jejalan kt belog sy ye http://bidadarikasihmuu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Salam... Rajin betul. Superb!

    ReplyDelete
  6. Nak tanya, kat mana boleh dapat jaring tu ya? -Asma harapnya dapat feedback dari saudari. 😊

    ReplyDelete
  7. mana nak dapatkan net mcm ni....merata cari xdak lani..susah nk cari........

    ReplyDelete

Tinggalkan pesanan anda di sini

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails