cookieChoices = { }

Friday, June 22, 2012

denim bag

Ini lah hasil yang dah siap.. JOm tengok cara asa nak siapkan beg ni...

Hari ni nak kongsi jahit beg.. seronok betul bila dah siap...
mula mula gunting semuanya... setiap satu dua bahagaian. beg ni simple je.. 4 segi
ni pela lapisan dalam beg.. potomh sama saiz je denagn potongan utk beg

ni pelatana yg digunakan

ni nak buat tangkainya..
ok move to next step...
step ke dua... jahit dulu lapisan dalam bag tuu


cantumkan sampai h\jadi segi empat..kat atas contoh dah siap
ni proses nak siapkan
jahit tangkainya..




lepas jahit tali..ketepikan.. focus pada riben beg..sbab bila kita dah siap beg ti..nak letak riben payah skitt
 ok step dia Ima potong jee 2 kepung kain dan jahit macam ni...

 ni pulak prosess lekatkan tali riben ti pada kepingan besar beg... jahit tau biar kemas

than... ikat kan riben tu.. cantik tak?
so lepas tu baru kit acantumkan kepingan yang lain... untu denim
 nampak di akan jadi mcm ni...
 dan yg paling best..dah nampak bentuk beng tu...
 so cantumkan dengan sarung kain putih untuk bahagaian dalam beg.. jahit dekat penutupnya..
 for me, Ima letak pelapik supaya tak nampak sangat pe dalam bag tu nanti masa kita guna


 ni la hasilnyaaa
 kemaskan..
 tada..... dah siap... senang je kan.. hope get an idea how to make it...






11 comments:

  1. salam..saya pun baru siapkan beg denim saya,buat dr seluar jeans yang dah tak guna..jahit tangan jer sbb takde mesin jahit..nanti saya upload gambar..=)

    ReplyDelete
  2. nak tengok gak.. upload bagitau.. sebb design banyak..

    ReplyDelete
  3. Hi you boleh makeover bag tak? I ada satu favourate sling bag...tapi dah terkopek..nak beli yg lain still tak jumpa yg sama...so i still simpan lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. salam,
    if you are interested to get materials and suppplies of leather, PU and many more fabrics to make shoes, bag, wallet or belt can contact us at tharatoe@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam masih supply lagi x denim material??

      Delete
  5. thank you.. if you nak i masukkan link untuk pembaca blog saya mencari material menjahit sila emailkan address yee. ke norimbiz@gmail.com

    ReplyDelete
  6. Assalam, kat mana nak beli kain denim 100% cotton tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cari fabrik denim ni kat nagoya.. semua cawangan ada dlmrm 20 semeter 60 inci

      Delete
  7. saya suka beg jeans, nampak comel je..

    ReplyDelete
  8. Thanks for sharing.. Ingin belajar menjahit dirumah dengan pola baju yang sudah jadi? Anda bisa mendownload contoh polanya di Fitinline..

    ReplyDelete

Tinggalkan pesanan anda di sini

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails